Kérdések és válaszok a megrendeléstől a szállításig (csomagküldés, csomagszállítás, küldeményküldés, küldeményszállítás)

GYakran Ismételt Kérdések

Mikor lesz a következő szállítás?

Folyamatosan szállítunk, minden héten indulnak autóink. Nem fix időpontokban történik a szállítás, hanem útjainkat, útvonalainkat a megrendeléseinkhez igazítjuk. Így vannak területek, amiket gyakrabban, van, amiket ritkábban érintünk.

Rendszeresen szállítunk a következő országokból: Magyarországról, Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból, Németországból, Hollandiából, Belgiumból, Luxemburgból, Franciaországból, Olaszországból, Dániából, Svédországból.

Rendszeresen szállítunk a következő országokba: Magyarországra, Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba, Luxemburgba, Franciaországba, Olaszországba, Dániába, Svédországba.

Mapog. Logisztika. Neked.

Maplog. Logisztika. Neked.

Ha sürgős szállítást, költöztetést szeretnél…

Hívj minket telefonon! +3670 600 5196

Mikor lehet megrendelni a szolgáltatást (szállítás, költöztetés, raktározás)?

Rendszerünk a hét minden napján 0-24-ig fogadja az ajánlatkéréseket, illetve bármikor írhatsz emailt vagy hívhatsz minket telefonon is – kollégánk minél hamarabb válaszol a megkeresésekre, onnantól Te döntesz mikor rendeled meg a szállítást. Minél hamarabb történik meg, annál hamarabb tudjuk kézbesíteni.

Hogyan kell megrendelni a szállítást, költöztetést, raktározást?

Ajánlatkérést lehet kérni honlapunkon keresztül, emailben, Facebook, Instagram oldalunknak küldött üzeneten keresztül, sms-ben vagy telefonon. Pontos ajánlatot a pontos adatok, információk után tudunk megadni.
A megrendeléseket mindig csak írásban fogadjuk, ez lehet itt a honlapon keresztül elküldve, vagy emailben, vagy Facebook oldalunknak küldött üzenetben, esetleg sms-ben.
Az ajánlat elfogadásával és a pontos szállítási adatok megküldésével történik meg a szállítás megrendelése.

Lehetséges telefonon keresztül megrendelni a szállítást, költöztetést?

Telefonon nem fogadunk megrendelést, szükséges, hogy meglegyen írásban. Legalább sms-t kérünk a pontos adatokkal, illetve milyen szállítást szeretnél megrendelni.
Költöztetés esetén, mivel minden költözés egyedi, előtte telefonon fogunk egyeztetni a részletekről, de a megrendelés megerősítése írásban történik.

Mi történik a megrendeléstől a szállításig?

Átnézzük és beütemezzük a feladás és a kézbesítés helyét, idejét. Felvesszük a kapcsolatot a feladóval és a címzettel. Egyeztetjük az időpontokat. A sofőr pár órával az érkezése előtt hívja a feladót / címzettet. A személyes találkozáskor átadásra, átvételre kerül a küldemény és aláírásra a megbízás.
Esetenként a sofőrök fotót készítenek a küldemény felvételi, kézbesítési állapotáról – mely nem csak a későbbi visszakövethetőség miatt lehet szükséges, hanem online megjelenésekben is felhasználhatjuk.

Mitől függ a csomagszállítás, küldeményszállítás ára?

Felvételi és kézbesítési város; súlya; csomagolt mérete; sürgőssége.

Szállítunk személyt is?

Nem.

Szállítunk a nagyvárosokon, fővárosokon belülre is?

Igen. Semmi akadálya.

Ki adhatja fel és veheti át a csomagokat, küldeményeket?

Bárki feladhatja, akit a megrendelő, feladó megbíz ezzel, akár a szomszéd is.
Bárki átveheti, akit a megrendelő, címzett megbíz ezzel, akár a szomszéd is.

Mikor kerül felvételre a csomag, küldemény?

A felvétel előtt lebeszéljük előre a felvételi és kézbesítési napot, időpontot a feladóval. Sofőrjeink az érkezés előtt hívják a feladót.
Egyszerre veszünk fel és kézbesítünk csomagokat, küldeményeket; mindig mást útvonalon szállítunk, így a szállítási idő a megrendeléseink függvényében változik.

Mikor kerül kézbesítésre a csomag, küldemény?

A szállítás időtartama függ a feladó és a címzett földrajzi távolságától, az autóink útvonala határozza meg, amiket megrendeléseinkhez igazítunk. A feladástól számított 1-14 munkanapon belül kézbesítésre kerülnek.

Ha nehezen megtalálható a cím…

Amennyiben az utca, házszám nem egyértelmű – ez főként külföldön lehetséges – sokszor segítség a ház, lakóépület külsejének megadása, mi van a közelében, milyen a kerítés, stb.
A helyrajzi számra való szállítás sem akadály, izgalmas területeken is szoktak járni sofőrjeink.

Ha késik a futár…

A szállítás során az útvonal, a feladási és kézbesítési időpontok megváltozhatnak, tőlünk független késleltető tényező miatt.
Igyekszünk az ügyfeleinket mindig értesíteni.

Mi okozhatja a futár késését:

  • forgalmi torlódás: baleset, útjavítás, járvány, stb. miatt
  • határellenőrzés, egyéb ellenőrzés: a jelenlegi világjárvány helyzetben előre nem látható módon alakulhatnak az ellenőrzések, korlátozások
  • időjárás miatti lassulás
  • váratlan autószervíz

Ha küldtél ajánlatkérést, írtál emailt, de nem válaszol senki…

Általában 24 órán belül válaszolunk. Ha sürgős kérünk keress minket telefonon: +3670 600 5196 .

Előfordult már, hogy az ajánlatkérési űrlapon hibásan adták meg az email címüket. Hozzánk beérkezett, válaszoltunk is, de a helytelen email címre küldtük a választ. Ha nem kapsz emailben visszaigazolást a honlapon elküldött ajánlatkérésről, akkor valószínűleg elgépelted az email cím mezőt.
Ilyenkor hívj minket, küldj egy üzenetet vagy emailt a neveddel és a helyes elérhetőségeddel – felvesszük veled a kapcsolatot.

Ha nem veszi fel a telefont a kolléga vagy a sofőr…

Ha ajánlatkérés, meglévő megrendelés, információkérés, stb. miatt keresed kollégánk, előfordulhat, hogy nem veszi fel a telefont, mert hívásban van, emailekre válaszol, útvonalat tervez, vezet, pakol, nincs térerő, stb.

Ha közvetlenül a futárunk hívod már meglévő, kiszállításban lévő rendelés esetén előfordulhat, hogy nem veszi fel a telefont, mert vezet és a forgalomra koncentrál, nincs térerő, pakol, stb.

Lehetőség szerint vissza fogunk hívni. Amennyiben mégsem, kérjük hívj minket egy kicsit később!

Ha a feladó vagy a címzett nem elérhető kiszállításkor…

Kollégáink a felvétel, és a kiszállítás előtt is lebeszélik előre a felvételi és kézbesítési napot, időpontot a feladóval / címzettel.

Sofőrjeink az érkezés előtt felhívják a feladót / címzettet. Ha telefonon nem elérhetőek, a futárnak nem kötelessége kimenni a pontos címre. Az esetben egy következő alkalommal veszük fel / szállítjuk ki a küldeményt.

Előfordult már, hogy a küldeményt nem a megrendelt címre szállítottuk ki, hanem munkahelyre. Ezt plusz költség nélkül megtesszük, viszont kérjük előre jelezni, amint kiderül, hogy más lesz a kiszállítási cím. Főleg nagyobb város esetén, mert a kiszállítási idők előre ki vannak kalkulálva és le vannak beszélve a többi ügyfelünkkel is

Ha módosítanál vagy lemondál…

Kérjük, lépj velünk kapcsolatba telefonon vagy emailben.

Vissza a Főoldalra

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le aktuális híreinkről, szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkról, vagy a legfrissebb blogbejegyzésekről!