nincs honnanhova

Belföldi- és nemzetközi költöztetés

Miért érdemes igénybe venned a költöztetés szolgáltatásunkat?

Éppen elég nehéz feladat jól összepakolni és összeszervezni egy költözést anélkül is, hogy közben azon kelljen szoronganod, vajon a megfelelő szállító – költöztető céget választottad-e ki?! Jól rögzítik majd a furgonban a cuccokat, elegendő lesz a hely, időben oda érnek-e, fel tudnak-e pakolni vagy lekésitek a repülőgépet és ezernyi kérdés juthat eszedbe még…

Az egyik legjelentősebb dolog az emberek életében, ha költözésre kerül sor. Mindenki megbízhatóan, biztonságosan, sérülésmentesen szeretné lebonyolítani költözését. „Lebonyolítani”, mert egyik költözés sem egyszerű, sok stresszel jár már a szervezkedés kezdetétől az összepakoláson át, a költözés napjáig. Mi ezt a stressz faktort szeretnénk csökkenteni és szolgáltatásunkkal könnyebbé tenni a költözést.

Nekünk minden költöztetés egyformán fontos. Legyen szó kisebb mennyiségről, néhány dobozról, komplett háztartásról vagy egy iroda költöztetéséről. És amit vállalunk, azt mi nem fogjuk lemondani.

Kiknek ajánljuk a költöztetés szolgáltatásunkat?

Ha pár dobozzal vagy egy akár egy teljes háztartásnyi dologgal szeretnél helyet változtatni Európában, akár véglegesen, akár átmenetileg, legyen az:

 • Magyarországon belül

 • Magyarországról külföldre

 • külföldről Magyarországra

 • Magyarország határain kívül (pl. Németországból Belgiumba).

Ha nem magad szeretnéd megoldani a dolgok fuvarozását és akár rakodását, hanem egy profi céget szeretnél megbízni ezzel, hogy levegye ezt a plusz terhet a válladról.

Ha már most eldöntötted, hogy kihagyod a stresszmentes költözést, kérünk, ne is görgess tovább!

Költöztetés típusai

A költözéseket a mennyiségek alapján tudjuk egymástól megkülönböztetni: vannak pár csomagos, illetve rész vagy teljes háztartás költöztetések, iroda költöztetések. A komplett autós költözések történhetnek egy vagy több autóval is.

 • Komplett autós költöztetés esetén csak a megrendelő értékeit viszi az autó. A szállítási időpontok előre megbeszélt napokon történnek, melyeket a megrendelő választhat ki, egyeztetve velünk. Általában a felpakolást reggeli időpontban szoktuk javasolni. A szállítási jármű típusától függően eltérő rakodási időkkel kell kalkulálni. A rakodási időt nagymértékben befolyásolják az előkészületek, környezeti adottságok, létszám, illetve a költöztetendő dolgok mennyisége és összetétele.
 • Rész-költöztetés esetén más megrendelésekkel együtt történik a szállítás a szállító jármű kihasználtsága érdekében. A szállítási idő így valamivel hosszabb, a többi megrendelés függvénye is. Ezeknél a szállításoknál is megpróbálunk a megrendelőnek megfelelő időpontban szállítani, viszont itt nagyobb rugalmasság szükséges.
  A nagyobb mennyiségű költözések esetén a fix időpontok helyett időintervallumokkal próbálunk előzetesen tervezni, majd a dátumok közeledtével fix időpontra váltani.

A felmérés fontossága

Ahhoz hogy a mennyiséghez szükséges szállítási kapacitást és megfelelő járművet biztosítsuk mindenképpen a pontos mennyiség, súly és összetétel feltérképezésére van szükség. A jól felmért és előkészített költözés mind a két fél számára pozitív végkimenetelt hozhat.
A mennyiség és összetétel meghatározása után tudunk megfelelő ajánlatot adni.
Ha egyáltalán nem tudod hogyan kezdj neki, van lehetőség személyes felmérés kérésére is.

Mennyiség, összetétel változása

A mennyiség és összetétel az összepakolás folyamán, a költözés időpontjához közeledve változhat. Ez teljesen normális.
Tapasztalataink alapján nagyobb mennyiségeknél az összepakolást követően mindig több a holmi, mint amit előzőleg a költözők gondolnak – érdemes inkább előzetesen rászámolni, minthogy a költözés napján, felpakoláskor a helyszínen derüljön ki, hogy a költözéshez biztosított szállítóeszköz nem elegendő. A helyszíni probléma elhárítás, mennyiség korrigálás mindig extra stresszel jár és drágább is, mintha előzetesen kalkulálnánk vele.

Túlsúly kérdése

Az autó kapacitása, befogadóképessége általában mindenki számára könnyen érthető. De ez nem keverendő össze azzal, hogy amíg az autó platóján van hely, az addig pakolható is.  Mert az össz. súlynak is jelentősége van.
Túlsúllyal balesetvédelmi, biztonságtechnikai és műszaki szempontok miatt sem közlekedhetnek az autók, ráadásul kivétel nélkül mindegyik országban komoly büntetési tételeket szabnak ki a hatóságok. Ezért mindig inkább javasolt rászámolni, de minden esetben a gépjármű teherbírási határait betartani, mert még mindig olcsóbb lesz előzetesen rászámolni, mint az esetleges bírságokat kifizetni. (Melyeket mi minden esetben továbbhárítunk a megrendelőre.)
Tehát figyelmet kell fordítani a tervezéskor nem csak a térfogat, hanem a súly becslésére is.
Részrakomány esetén is kellemetlen lehet, ha nem tudjuk elhozni a dolgaid, mert már nem fér be (akár súly, akár térfogat miatt, mert pl. van plusz egy fotel), vagy másnak a dolgát nem tudjuk elhozni a tiéd miatt. Meg szoktuk tudni oldani ezeket, de kell tudnunk róla. Semelyikünk nem lenne boldog, ha valaki másnak a megváltozott mennyisége miatt nem tudnánk felvenni az ő küldeményét.
Így minden esetben szükséges a változásokat előre jelezni, hogyha korrigálás szükséges időben meg tudjuk tenni.

A költöztetés időpontja

A költözések általában előre megtervezettek, számunkra is ideális ha időzíteni tudjuk és fel tudunk készülni. Minimum két hetes előrefoglalás a gyakori, de hónapokra előre is le lehet foglalni.
Egy héten vagy pár napon belüli költözésekre is tudunk megoldást kínálni többnyire, de ezekben az esetekben elképzelhető, hogy a megrendelő részéről is extra rugalmasságra, kompromisszumra van szükség. Az utolsó pillanatos megkereséseket is nagy százalékkal sikeresen tudjuk megoldani, de ezeket javasolt elkerülni, mert az átlagnál nagyobb stresszel járnak.

Ne maradj le a stresszmentes költöztetésről – próbáld időben megrendelni a szállítást! (Nálunk nincs foglalási előleg sem.)

Járművek

Költözésekhez használt szállítójárművek komplett költözések esetén:

3,5 t dobozos furgon:

 • terhelhetősége max. 1000 kg
 • befogadóképessége 13-15 m3
 • mérete: 4 m hosszú, 1,9 m magas, 1,8 m széles; a kerékdoboknál 1,4 m széles

3,5 t ponyvás furgon:

 • terhelhetősége max. 1000 kg
 • befogadóképessége 18-20 m3
 • mérete: 4,2 – 4,8 m hosszú, általában 2,1 m magas, általában 2,1 m széles (típusonként minimális eltérések lehetnek)

7,5 t teherautó:

 • terhelhetősége max. 2,5-3 tonna
 • befogadóképessége 36-40 m3 (típusonként és felépítésenként eltérő)

12,5 t teherautó:

 • terhelhetősége 4 t
 • befogadóképessége 16-20 palettás
 • mérete: 7-8 m hosszú, 2,4 széles (típusonként és felépítésenként eltérő)

24 vagy 40 t teherautó

 • terhelhetősége 24 t
 • befogadóképessége 13,6 ládaméter
 • mérete: 13,6 m hosszú, 2,4 m széles

A költözések nagy része dobozos vagy ponyvás furgonnal történik. Ennek oka, hogy ezek bármilyen címet meg tudnak közelíteni, behajtási engedélyhez nem kötöttek általában. Gyakran előfordul, hogy kettő vagy több ilyen gépjárműre is igény van. A nagyobb tehergépjárművek igénybevételéhez nagyobb mértékű egyeztetés szükséges.
Mivel a különböző szállítóeszközökre különböző szabályok és előírások vonatkoznak (térfogat, terhelhetőség, össz.teherbírás, tranzit idő, behajtási engedély), így a megfelelő kiválasztásáról a szabályok ismeretében egyeztetés szükséges.
Figyelembe kell venni milyen gépjárművel tudják megközelíteni a helyszínt, milyenek a megállási és a parkolási lehetőségek, milyen egyéb korlátozások vannak azon a területen, van-e behajtási engedélykötelesség vagy bármilyen jármű korlátozás, illetve, hogy megállni, parkolni, behajtani az utcába fizikailag lehetséges-e nagyobb teherautóval, kivitelezhető-e egyáltalán.

Rakodás

Az ár minden költséget tartalmaz, kivéve a rakodási díjat.
Sofőrjeink minden költözésnél szívesen segítenek, közreműködnek, de ez nem azt jelenti, hogy elvárható tőlük, hogy egy egész autót egyedül pakoljanak fel vagy -le. A sofőr elsődleges feladata az autó és az áru biztonságos célba juttatása, illetve a tárgyak gépkocsin való elrendezése, biztonságos rögzítése.
Ha bármelyik címen a sofőr általi segítségre, rakodásra vagy extra rakodóra van szükség, azt mindenképpen külön kell jelezni. Ennek díját a kiajánlott költöztetési díj nem tartalmazza egyik esetben sem. A díj minden esetben egyedileg kerül megállapításra (hány fő rakodó szükséges, mennyi az össz.mennyiség, milyen jellegű, emelet, parkolási lehetőség függvényében).
A rakodási feladatok átbeszélése is kiemelt fontosságú a sérülések elkerülése érdekében.
Rakodást Magyarországon bármilyen létszámmal, bármilyen előzetesen egyezetett időpontban tudunk vállalni. Rakodást külföldön csak előzetesen, külön megállapodásban rögzített feltételek alapján vállalunk.
A rakodás iránti igényt minden esetben külön előre jelezni szükséges.

Raktározás

Az elmúlt évek során, a költöztetéseknél gyakran felmerült az igény a költöztetendő dolgok átmeneti vagy tartós, hosszabb távú tárolására. Lehetőséget tudunk adni a raktározásra, ha a kézbesítés nem megoldható egyből, majd a későbbi kiszállításra is. Ennek díja egyedileg kerül megállapításra. Részleteket ide kattintva olvashatsz.

Kiemelt raktáraink – zárt, biztonságos, őrzött területen:

 • Anglia – Newport
 • Németország – Aachen
 • Magyarország – Dunaharaszti, Gyömrő, Kazincbarcika

A költöztetés ára

A szállítandó dolgok össztérfogata és súlya határozza meg a szállítási díjat és összetétele a szállításhoz szükséges eszköz kiválasztását. Nem a csomagok db száma, hanem az összmennyiség, ami számít.
Előzetesen egy mennyiségre megállapodott szállítási díj a mennyiség változásának következtében változhat.

Az ajánlatkéréshez görgess lejjebb vagy kattints ide!

Biztosítás

Minden szállításunk, így a költözések is alapbiztosítással védettek (CMR és szállítmánybiztosítással rendelkezünk). Ezek a fajta biztosítások a magánszemélyes költözéseknél nem nyújtanak értékarányos védelmet. Így azoknak az ügyfeleinknek, akik szeretnének extra biztosítást azt javasoljuk, hogy saját maguknak kössenek ilyet: nem csak az ügyintézés, biztosítás kötés, esetleges kárrendezés egyszerűbb így, hanem az ügyfelek saját maguknak tudnak a saját igényeiknek megfelelő biztosítást kérni. Nagyobb költözéseknél (fél vagy komplett autós) nem szükséges minden egyes dolgot megjelölni, de nagyon hasznos tud lenni, ha előzetesen költözési listát készítünk. Biztosító társaságonként más-más az ügymenet, eltérő szabályok vannak érvényben, így mindenképpen személyre szabott ajánlatot érdemes tőlük kérni.
Ugyanakkor megjegyeznénk, hogy a megfelelően előkészített, jól becsomagolt, majd szakszerűen, odafigyelve bepakolt költöztetéseknél a sérülések esélye minimális.

Fizetés

A nemzetközi költöztetés fizetése megegyezés szerint történik. Lehet előre utalással, feladáskor vagy kézbesítéskor készpénzben, vagy ezek bármilyen fele-fele verziójában.
Előleget ritkán szoktunk elkérni. Ha valaki az előleggel biztosabbnak érzi a foglalását, akkor van rá lehetőség.
Mivel tudjuk mindenkinek milyen fontos a költözés, így mi minden egyes költözéshez komolysággal állunk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, akik a költözésük lebonyolításához minket választottak ők is kellően komolyan gondolták. Mind a két fél megfelelő komolyságú hozzáállása esetén, bizalmat erősítő szándékkal előleget nem szoktunk kérni. Aki minket választ, annak mi teljesítjük.
10 évre visszamenőleg költözési lemondásunk nulla – mind a megrendelelőink, mind a mi részünkről.

Mi mindent nyíltan elmondunk. Te döntesz. Mi pedig teljesítjük, amit vállalunk.

Tipp:
 • Ahhoz, hogy a mennyiséghez szükséges szállítási kapacitást és megfelelő járművet biztosítani tudjuk – mindenképpen a pontos mennyiség és összetétel feltérképezésére van szükség, pl. két ajtós hűtő szállítása dobozos furgonnal nem megoldható (a hűtőt fizikailag nem lehet betenni).
 • A költözések felpakolásának időpontját és a hazaindulás időpontját érdemes úgy megválasztani, hogy egyik részben se okozhasson fennakadást (pl. nem javasolt reggel 8-as bepakolás és déli repülőjárat indulás).
 • Ha nem tudod hogyan kezdj hozzá – keress minket! Személyes felmérést is vállalunk, tapasztalatunkkal segítünk, mert a jól felmért és előkészített költözés mind a két fél számára pozitív végkimenetelt eredményez.

Fontos információk a szállítással kapcsolatban

Rendszeresen szállítunk:

 • Magyarország
 • Ausztria
 • Szlovákia
 • Csehország
 • Németország
 • Hollandia
 • Belgium
 • Luxemburg
 • Franciaország
 • Olaszország
 • Dánia

Tudunk szállítást vállalni a következő területeken:

 • Románia
 • Szlovénia
 • Spanyolország
 • Portugália
 • Svájc
 • Svédország
 • Lengyelország
 • Norvégia

Amire számíthatsz:

 • Gyors kapcsolatfelvétel és reakció idő.
 • Kiemelkedő kommunikáció.
 • Rugalmas útvonalak.
 • Rugalmasság és személyre szabott megoldások.
 • Biztonságos és gondos küldeménykezelés.
 • Professzionális és tapasztalt csapat.
 • Megbízhatóság.
 • Belföldi- és nemzetközi szállítás háztól-házig vagy MaplogPontok igénybevételével!

Miért érdemes igénybe venned a szolgáltatásunk?

 • Az ajánlatkérésekre a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.
 • A megrendeléseket minden esetben írásos vagy telefonos egyeztetést követően tudjuk véglegesíteni.
 • Az útvonalainkat teljes egészében megrendeléseinkhez igazítjuk (így egyes területeket gyakrabban vagy ritkábban érintünk).
 • Előzetesen időpontot egyeztetünk a felvétel és a kézbesítés előtt a feladóval és a címzettel egyaránt.
 • Folyamatos munkarendben dolgozunk, a felvételi/kézbesítési időpont a normáltól eltérő is lehet (kora reggel, késő este, hétvégén, kéréseket figyelembe véve).
 • Az érkezés várható időpontjáról általában órával előtte értesítést küldünk.
 • Kézbesítési idő 1-14-21 nap.
 • Szállításaink során nem használunk futószalagot, és lehetőség szerint nem rakodjuk át a küldeményeket egyik furgonról a másikra. Általában azzal az autóval törekszünk a kézbesítéseket lebonyolítani, amely a felvételét is végezte – ezzel is minimalizálva a sérülések lehetőségét.
 • A szállítás háztól-házig történik vagy a küldemények leadása/felvétele lehetséges MaplogPont igénybevételével is!

Bővebben a MaplogPontról

Mi is az a MaplogPont?

Raktár, ahol egyeztetést követően személyesen is le tudod adni vagy fel tudod venni a küldeményed 0-24 óráig.

Hol találhatóak?

 • Hollandia – Middelburg
 • Magyarország – Dunaharaszti, Fót, Kazincbarcika

Miért hoztuk létre őket?

 • Mert ügyfeleink egy része igényt tart erre a szolgáltatásra.
 • Vannak, akiknek egyszerűbb a MaplogPonton való leadás/felvétel.
 • Nem kell alkalmazkodni felvételi vagy kézbesítési időpontokhoz.
 • Olyan területekről is könnyebben tudunk szállítást vállalni, amelyek a standard területeinken kívül vannak (személyesen vagy országon belüli posta- vagy futárszolgálattal).
 • Ha ritkán járunk a felvételi/kézbesítési környéken, de a megrendelő a MaplogPontba el tudja juttatni vagy fel tudja venni onnan a küldeményt (személyesen vagy országon belüli posta- vagy futárszolgálattal).

Tovább az ÁSZF-re.

Belföldi- és nemzetközi költöztetés ajánlatkérés

  Minden az ajánlatkéréssel kezdődik! A megfelelően leadott ajánlatkérés biztosítja a valós szállítási igény teljeskörű kiszolgálását és ügyintézését.
  KÉRJ AJÁNLATOT MOST - KÖTELEZETTSÉGEK NÉLKÜL!

  Honnan  Hova  Mikor

  fix nap:

  vagy rugalmas (-tól -ig):

  Adatok
  Pakolás, rakodás  Feltölthetsz egy képet (küldendők mennyisége, összetétele - emailben küldhetsz többet is):
  (jpg/png/gif - max. 2,5 MB)

  Ajánlatkérő adatai


  Rólunk

  Nemzetközi és belföldi szállító, költöztető és raktározási tevékenységet végző vállalkozás vagyunk, 15 év szakmai tapasztalattal és piaci ismerettel. Célunk, hogy a hozzánk forduló magánszemélyeknek és cégeknek stresszmentesen történjen a szolgáltatásunk igénybevétele és elégedettek legyenek.

  Az évek során megszerzett tapasztalatainkat felhasználva, a hibákat kijavítva, a fejlődési lehetőségeket kihasználva alkottuk meg a MAPLOG-ot, – úgy, hogy ügyfeleink igényeit a lehető legkomplexebben és személyre szabottan tudjuk kiszolgálni.

  Kiemelten figyelünk a kommunikációra, a gyors kapcsolatfelvételre és reakcióra, illetve a szállítás határidők betartására.

  Tudjuk, hogy mindenkinek a saját küldeménye, költözése a legfontosabb,

  ezért jelentős figyelmet fordítunk minden megrendelésre.

  Az ügyfelek részéről igény van a személyes kapcsolattartásra az érdeklődés első percétől kezdve a megrendelés teljesítéséig. Ezért már az igény felmerülésétől a személyes kapcsolattartásra törekszünk (online, telefonon keresztül). Az így történő ügyintézés sokkal hatékonyabb, mint az interneten keresztül leadott vagy automatikusan létrejött megrendeléseké (korábbi tapasztalataink alapján az automatikusan létrejött megrendelések kivétel nélkül további egyeztetést igényelnek).

  Vedd fel velünk a kapcsolatot Te is, kérj ingyenes ajánlatot weboldalunkon a megfelelő szolgáltatásra kattintva, e-mailben vagy telefonon keresztül!

  Eredményeink

  Nemzetközi szállítás, nemzetközi költöztetés, magánszemélyeknek és vállalkozásoknak:

  év tapasztalat
  ország
  elégedett ügyfél
  megbízás